Zoeken

Marokkaanse concern OCP helpt 44 miljoen boeren

16 oktober 2022 - 10:00 - Economie

©

Tegen de achtergrond van de stijgende internationale voedselprijzen heeft de Marokkaanse onderneming OCP besloten de inspanningen voor steun aan Afrikaanse landbouwers op te voeren. Tegen 2023 zal 4 miljoen ton meststoffen worden geleverd om de voedselzekerheid te verbeteren.

Tijdens de jaarvergadering van de Wereldbank heeft CEO Mustapha Terrab van OCP Group dit aangekondigd, aldus een persbericht van het bedrijf. Deze hoeveelheid vertegenwoordigt meer dan het dubbele van de zendingen die OCP in 2021 naar dit werelddeel heeft uitgevoerd en meer dan een kwart van de totale voorgenomen productie.

Hiermee wordt beoogd ervoor te zorgen dat de nodige meststoffen op het hele continent beschikbaar zijn om de opbrengsten van 44 miljoen boeren in 35 landen te verhogen, aldus de bron. Men voegde eraan toe dat de investering ook een onderdeel opleiding voor lokale producenten zal omvatten.

OCP heeft een globale aanpak ontwikkeld waarbij de landbouwer centraal staat en waarmee al meer dan 2 miljoen boeren zijn geholpen. Het gaat hierbij om gepersonaliseerde bemesting, het in kaart brengen van de bodem, opleiding, veldproeven en markttoegang.

"De huidige geopolitieke situatie legt diepe systeemzwaktes in de wereldwijde landbouwstelsels bloot. We moeten de problemen van de Afrikaanse landbouwers aanpakken, of het nu gaat om infrastructuur, opleiding of toegang tot markten en financiering. We zijn blij dat we onze bijdrage kunnen leveren", aldus Mustapha Terrab.

Bladna.nl