Zoeken

Marokkaanse Barak MX steelt show in Israël

29 september 2023 - 18:00 - Wereld

©

Het langeafstand luchtverdedigingssysteem Barak MX, dat dit jaar door Marokko is aangeschaft, is kortgeleden tentoongesteld in Israël.

Foto’s die op sociale media zijn gepubliceerd tonen de raketlanceerder gecamoufleerd in de kleuren van het Marokkaanse leger. Dit gebeurde tijdens een evenement georganiseerd door Israel Aerospace Industries (IAI) in het Yarkon Park in Tel-Aviv ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van het bedrijf, meldt Defensa.

Lees ook: Israëlische Barak MX: Marokko investeert 500 miljoen dollar

Deze zomer onthulde IAI de eerste afbeelding van een essentieel onderdeel van het Marokkaanse Barak MX-systeem: de mobiele container van het Battle Management Center (BMC). Verantwoordelijk voor het creëren en superviseren van een uniform luchtbeeld, coördineert het BMC operationele netwerken en beheert het lanceeroperaties.

Lees ook: Israël levert Barak MX luchtafweersysteem aan Marokko

Marokko kocht in februari 2022 het Barak-MX systeem ter waarde van 500 miljoen dollar. De levering in augustus toont de inzet van Israël om zich een competitieve positie in de wereldwijde wapenmarkt te verzekeren met buitengewoon snelle levertijden, aldus de gespecialiseerde website.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team