Zoeken

Israëlische Barak MX: Marokko investeert 500 miljoen dollar

12 augustus 2023 - 17:00 - Marokko

©

Marokko zou meerdere partijen van het Israëlisch lucht- en anti-raketsysteem Barak MX hebben ontvangen. Het koninkrijk investeerde 500 miljoen dollar in het systeem.

Forum FAR-Maroc maakt de levering aan Marokko bekend van de eerste partijen van het Israëlische lucht- en anti-raketsysteem "Barak MX". Volgens het gespecialiseerde platform, zouden de eerste leveringen in juni hebben plaatsgevonden. De informatie wordt bevestigd door geclassificeerde documenten van het Pentagon, uitgebracht in april van dit jaar. Er werd toen aangekondigd dat Marokko het Israëlische systeem in juni 2023 zou ontvangen.

Lees ook: Aankoop Israëlische zelfmoorddrone SpyX door Marokko baart Spanje zorgen

De kosten van de acquisitie worden geschat op meer dan 500 miljoen dollar, zo meldde het medium Globes in februari. De bestelling volgde op het bezoek aan Marokko van de Israëlische minister van Defensie in november vorig jaar. Rabat had toen een officieel verzoek gedaan om het verdedigingssysteem te kopen. Er werd toen ook een protocol voor samenwerking op het gebied van defensie tussen de twee landen ondertekend.

Lees ook: Franse drones om veiligheid in Marokko te versterken

Gefabriceerd door de Israëlische defensiegigant Israel Aerospace Industries, is de Barak MX een Israëlisch verdedigingssysteem dat in staat is om elk type luchtdreiging af te weren onder alle gevechtsomstandigheden, dankzij zijn radar en drone-lanceerders.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team