Zoeken

Benjamin Netanyahu reageert op kaart van Marokko zonder Sahara (video)

23 oktober 2023 - 22:21 - Wereld

©

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de aanwezigheid moeten verduidelijken van een kaart van Marokko zonder de Sahara in zijn kantoor tijdens een bezoek van zijn Italiaanse ambtgenoot, Giorgia Meloni.

Benjamin Netanyahu wil geruststellend overkomen. In een verklaring aan Goud.ma bevestigde hij dat Israël zich voor 100% inzet voor de Abraham-akkoorden en alle wederzijdse verplichtingen die daaruit voortvloeien, inclusief de erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara. Hij beloofde dat de oude kaarten van Marokko zonder zijn Sahara zullen worden vervangen door nieuwe kaarten die de nieuwe positie van Israël weerspiegelen.

Lees ook: Hamas: "Israël kan Marokko geen bescherming bieden"

"Er is geen verandering in de positie van Israël met betrekking tot de erkenning door de Israëlische regering van de soevereiniteit van Marokko over zijn gehele grondgebied, zoals premier Benjamin Netanyahu drie maanden geleden aankondigde", bevestigde Lior Ben Dor, woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse zaken. "Dit is ons standpunt en er is geen ruimte voor twijfel hierover, want de kaart in het kantoor van de premier is een oude kaart die op geen enkele manier onze duidelijke positie over deze kwestie weerspiegelt."

Lees ook: Benjamin Netanyahu vol lof over Koning Mohammed VI

Deze verduidelijkingen volgen op de publicatie van beelden die een kaart van Marokko tonen, zonder zijn Sahara, in het kantoor van de Israëlische premier tijdens de recente ontvangst door Netanyahu van zijn Italiaanse collega, Giorgia Meloni. Deze beelden riepen felle reacties op in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team