Zoeken

Marokkaanse ademhalingsapparaat al in productie

13 april 2020 - 17:20 - Marokko

©

Marokkaanse ziekenhuizen gaan in de komende dagen een eerste lot van 500 ademhalingsapparaten ontvangen die in Marokko werden geproduceerd.

Volgens het ministerie van Industrie en Handel zullen de 100 procent Marokkaanse toestellen in de loop van deze week worden geleverd.

Marokkaanse professionals hebben zowel niet-invasieve ademhalingstoestellen, waarbij een zuurstofmasker op het gezicht van de patiënt wordt geplaatst, als invasieve modellen ontwikkeld, waarbij een tube in de luchtpijp wordt gebracht.

Volgens Badre Jaafar, directeur van het bedrijf SERMP in de vrije zone van Nouaceur, is het ontwerp, het gebruikt materiaal en de productie van de toestellen volledig Marokkaans.

De ademhalingsapparaten werden ontwikkeld door experts van de Mohammed VI Polytechnische universiteit, de groepering van Marokkaanse luchtvaart- en ruimtevaartindustrieën, het Nationaal instituut voor post- en telecommunicatie, het Marokkaanse Centrum voor Wetenschap, Innovatie en Onderzoek (MASCIR), het Marokkaans agentschap voor de regulering van telecommunicatie en de Innovatiepool voor elektronica.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team