Zoeken

Marokkaanse gendarmerie produceert 17 miljoen mondmaskers

18 mei 2020 - 17:00 - Marokko

©

De mondmasker productie eenheid (UFM) van de Marokkaanse koninklijke gendarmerie draait op volle capaciteit en heeft sinds februari al 17 miljoen mondmaskers geproduceerd.

Volgens persagentschap MAP heeft de fabriek, die in 2009 in de regio van Benslimane werd geopend, tussen februari en maart dit jaar 14 miljoen FFP2 mondmaskers en 3 miljoen chirurgische mondmaskers geproduceerd.

De mondmaskers hebben een CE-markering en voldoen dus aan de Europese regelgeving. De UFM werd ingezet om een voorraad op te stellen voor de lokale markt. Marokko wil op die manier onafhankelijk blijven van het buitenland in geval van een epidemie vergelijkbaar met die van vogelgriep, H1N1-griep of Ebola.

Voor de directeur van de UFM, luitenant-kolonel Charif El Ayadi, is de productie bedoeld om de vraag naar mondmaskers in de openbare sector te beantwoorden en worden de mondmaskers beschikbaar gesteld voor het medisch personeel in de strijd tegen de coronavirus pandemie.

Ruim 80 technici, electromechaniekers en administratief personeel werken alle dagen van de week om een continu productie te garanderen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team