Zoeken

Marokko: mondkapjes van betere kwaliteit voor export

12 april 2020 - 19:30 - Marokko

©

Minister Moulay Hafid Elalamy van Industrie en Handel heeft laten weten dat Marokko mondmaskers van betere kwaliteit zal produceren voor de export.

"Als we aan het buitenland willen verkopen, zullen de mondmaskers van betere kwaliteit zijn met meer baancreatie als gevolg.", verklaarde de bewindsman tijdens een bezoek aan Soft Tech, fabriek in Marokko waar mondkapjes worden geproduceerd.

Volgens de minister zullen de mondmaskers onder toezicht van het Marokkaans kwaliteitsagentschap IMANOR worden geproduceerd om te zorgen dat ze voldoen aan internationale normen.

"Specifieke normen werden ontwikkeld voor de maskers, zodat er geen risico op besmetting bestaat", vervolgde Elalamy. Abderrahim Taibi, directeur van IMANOR, verklaarde dat "de Marokkaanse normen, zoals alle normen, kunnen veranderen en dat iedereen daaraan wordt onderworpen".

Moulay Hafid Elalamy liet tevens weten dat Marokko momenteel 3 miljoen mondkapjes per dag produceert en dat dit aantal vanaf volgende week naar 5 miljoen per dag zal toenemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team