Zoeken

Marokkaanse onderzoekers ontwikkelen detectiemasker voor covid-19

18 april 2020 - 18:20 - Marokko

©

Het coronavirus kan dankzij een nieuwe uitvinding van Marokkaanse onderzoekers, vanop afstand worden gedetecteerd.

Een team ingenieurs en artsen hebben een "slim masker" ontwikkeld waarmee de aanwezigheid van het virus van op afstand kan worden bevestigd.

Het masker werd met een 3D printer gemaakt en "bevat een kaart en temperatuur-, vochtigheids- en druksensoren voor het meten van en ademhalingscyclus en het zuurstofniveau". Het kan gebruikt worden om het coronavirus te bestrijden, maar ook voor andere ziektes.

Persagentschap MAP bericht dat het masker de naam "Midad" kreeg en een van de zes projecten is die voor de internationale wedstrijd "HakingCovid19" van de Franse hogeschool HEC Paris werden geselecteerd. De prestigieuze hogeschool kreeg 102 kandidaturen binnen.

Een Marokkaanse investeerder heeft voorgesteld om de productie van het masker te financieren. Volgens Dokter Mouhssine Lakhdissi is het masker via Bluetooth verbonden met de app Trackorona die de verplaatsing van de gebruikers en de naleving van de lockdown en de sociale distantie monitort.

Volgens Dokter Lakhdissi werd een patentaanvraag ingediend om de uitvinding te beschermen, die "in open source zal worden gelanceerd voor Marokkaanse burgers en de regering".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team