Zoeken

Marokkaans topmodel Imaan Hammam poseert voor Versace en Fendi (video)

13 mei 2022 - 10:40 - Cultuur

©

Verschillende modellen, waaronder de Marokkaanse Imaan Hammam, zijn te bewonderen in de nieuwste campagne voor een collectie die het resultaat is van een samenwerking tussen Versace en Fendi.

Het is niet de eerste keer dat de twee modehuizen samenwerken en modellen met diverse achtergronden zoals Imaan Hammam en Naomi Campbell aantrekken. Hun eerste samenwerking dateert van september 2021 op de catwalk van de Fashion Week. Onder de naam "Fendace", maakt hun huidige samenwerking deel uit van een aanbod dat op 12 mei aangekondigd werd in de vorm van verschillende wereldwijde evenementen en pop-ups in Dubai, Los Angeles, Parijs en Tokio.

Lees ook: Imaan Hammam straalt op Amerikaans gala

Voor de nieuwe collectie van Fendace hebben de twee modehuizen een grootschalige reclamecampagne op poten gezet met internationaal bekende modellen in videoclips van de hand van Steven Meisel. Imaan Hammam, de Soedanese modellen Adut Akech en Anok Yai, het Ethiopische model Amar Akway, het Poolse model Anja Rubik en het Chinese model Lina Zhang, werken allemaal mee aan de campagne.

Ze krijgen een heel eenvoudige opdracht, namelijk naar een nachtclub gaan en de toegangscode Fendace geven aan gelegenheidsuitsmijters Naomi Campbell en Kristen McMenamy. "Het is eerder een uitwisseling dan een samenwerking en bovenal is het een zeer vriendschappelijk gebeuren. Het gaat over de schoonheid van het samenzijn na tijden van elkaar gescheiden te zijn geweest en het is ook een viering van de vrouwen die mij geïnspireerd hebben," zei artistiek directeur Kim Jones van Fendi couture en womenswear in een persbericht.

Lees ook: Een ’Scandal’-geurtje voor Imaan Hammam

Donatella Versace, creatief directeur van Versace, zei in een verklaring dat "de campagne hetzelfde gevoel van vriendschap en energie weerspiegelt dat we hadden toen we de collectie ontwierpen. Kim is een visionaire ontwerper en innovator. Voor mij zal Fendace altijd liefde betekenen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team