Zoeken

Imaan Hammam op zoek naar haar Egyptische roots

22 juni 2022 - 10:40 - Cultuur

©

Imaan Hammam, het Nederlandse model van Marokkaans-Egyptische afkomst, trakteerde haar 1,4 miljoen Instagramvolgers deze week op een momentopname van het leven in Caïro en deelde beelden en video’s van haar bezoek aan de Egyptische hoofdstad.

Imaan Hammam is in Nederland geboren uit een Egyptische vader en een Marokkaanse moeder, maar ze is haar Egyptische wortels niet vergeten. Zij bezocht onlangs Egypte en heeft enorm van haar verblijf genoten. Op haar Instagram-account, deelde ze deze week foto’s en video’s over het dagelijks leven in Caïro. Het model postte een foto van platenhoezen, waaronder die van het Algerijnse icoon Warda Al-Jazairia en de legendarische Egyptische zangeres Umm Kulthum.

Lees ook: Marokkaans topmodel Imaan Hammam poseert voor Versace en Fendi (video)

Het model was een van de drie coversterren van Vogue Italia voor het nummer van juli 2019 van het tijdschrift, dat zich richtte op thema’s van identiteit en genetica. "Een droom die uitkomt! Mijn allereerste @vogueitalia cover en het is een zeer, zeer speciale cover voor mij omdat het allemaal over DNA gaat. Ik heb mijn DNA-test gedaan om meer te weten te komen over mijn roots en erfgoed! Ik ben erachter gekomen dat ik 70% Egyptisch ben - wat ik al een beetje wist - en 10% Soedanees en 7,6% Senegambiaans en Guinees (sic)," postte Hammam destijds op Instagram, naast een shot van de cover.

"Ik ben pas 22, weten waar ik vandaan kom zal me helpen begrijpen wie ik ben," vertelde het model aan Vogue Italia toen. "De islam heeft me geleerd dat ongeacht het bloed, we allemaal zonen van de wereld zijn," voegde ze eraan toe.

Lees ook: Imaan Hammam straalt op Amerikaans gala

Imaan Hammam is één van de meest gevraagde modellen in de industrie. Het 25-jarige model werd gescout in het Centraal Station van Amsterdam en maakte in 2013 haar catwalkdebuut door mee te lopen in de coutureshow van Jean Paul Gaultier. Sindsdien is ze te zien geweest op de catwalk voor grote modehuizen zoals Fendi, Prada en Moschino, en in internationale campagnes voor DKNY, Celine en Tiffany & Co. Ze was ook te zien in toonaangevende modepublicaties, zoals Vogue en V magazine.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team