Zoeken

Marokko: campagne om Marokkaanse diaspora aan te trekken

19 juni 2021 - 12:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Het Nationaal Marokkaans Verkeersbureau (ONMT) heeft woensdag een communicatiecampagne gelanceerd die tot doel heeft reizigers en in het bijzonder Marokkanen die in het buitenland wonen, ertoe aan te zetten de rijkdommen van hun land te ontdekken en te verkennen.

Het charme-offensief wordt uitgevoerd onder het label "Ntla9aw fbladna" en beoogt de sterke en historische banden te versterken die de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland heeft met haar land van herkomst. Het is ook de bedoeling het Koninkrijk te consolideren als een voorkeursbestemming voor de Marokkaanse diaspora, aldus een verklaring van het ONMT.

De eerste fase van de operatie "Ntla9awfbladna", die tot eind juli 2021 loopt, wordt uitgezonden in het Arabisch, Tamazight, Tarifit en Tachelhit, op nationale televisiezenders. Het offensief zal ook aan bod komen in de communicatiemedia die het populairst zijn bij de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland.

Lees ook: Op familiebezoek naar Marokko met een escape-plan

"Toegelegd rond een sterke belofte, openbaart de campagne van het ONMT, gewijd aan de gemeenschap van Marokkanen in het buitenland, Marokko in al zijn pracht. Dit gebeurt door middel van verschillende meeslepende en unieke ervaringen aangeboden door hun land, Marokko", zegt Adel El Fakir, directeur-generaal van het Bureau in een verklaring. Het initiatief is op koninklijke instructies tot stand gekomen.

Door middel van "Ntla9awfbladna", bevestigt het ONMT zijn "volledige mobilisatie, zodat het verblijf van Marokkaanse onderdanen in hun land deze zomer aan hun verwachtingen voldoet. Het nieuwe label van het ONMT "Ntla9awfbladna", is een hartenkreet die nog sterker is omdat het gaat om leden van de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland die terugkeren naar het moederland", concludeert dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team