Zoeken

Toerisme: Marokko mikt op top-10 bestemmingen in de wereld

5 juli 2021 - 12:00 - Marokko

©

Tijdens een vergadering van de raad van bestuur van het Marokkaans verkeersbureau ONMT die werd voorgezeten door de minister van Toerisme, Nadia Fettah Alaoui, zijn afgelopen woensdag de resultaten van de toerismesector in 2020 gepresenteerd. Naast minister Alaoui werd de vergadering bijgewoond door de minister van Cultuur, Othman El Ferdaous.

De directeur-generaal van het ONMT, Adel El Fakir, begon de vergadering met een presentatie van de resultaten van de driejarige strategie voor 2018, 2019 en 2020. De uitwerking van deze strategie heeft het ONMT in staat gesteld om vast te stellen wat de belangrijkste onderdelen van de toerismesector zijn die voor verbetering vatbaar zijn en hoe het bureau deze verbeteringen kan realiseren. De projecten die waren opgestart voor het uitbreken van de coronaviruspandemie waren gebaseerd op drie pijlers:

Lees ook: Marokko: campagne om Marokkaanse diaspora aan te trekken

• De operationele architectuur en het aannemen van een nieuw marktgericht organigram;
• Bedrijfsgroei door versterking van de vraagsturing en merkstrategie;
• Institutionele transparantie door versterking van het overleg met alle belanghebbenden in de sector.

Het uiteindelijke doel van de nieuwe strategie die het ONMT gaat ontwikkelen is om Marokko op te laten klimmen tot de tien beste bestemmingen ter wereld en om de inkomsten uit toerisme te vergroten.

Tijdens de coronapandemie waarin de toerismesector te maken had met grote beperkingen heeft het ONMT niet stil gezeten. Zo is er een communicatiecampagne opgezet om toerismeprofessionals op de hoogte te houden van de ontwikkelingen omtrent de pandemie en is er intensief contact onderhouden met internationale partners. Er is contact gelegd met 600 ondernemers in de toerismesector en er zijn meerdere virtuele internationale beurzen opgezet om het Marokkaanse toerisme te promoten. Waar de Tourism Marketing Days (TMD) in 2019 nog in fysieke vorm werden gehouden, hebben deze conferenties vanaf 2020 noodgedwongen een virtueel karakter gekregen.

Lees ook: Visit Morocco: nieuw reddingsplan voor toeristische sector

Ook hebben de gevolgen van de coronaviruspandemie ertoe geleid dat de toerisme-sector zich meer is gaan richten op het binnenlandse toerisme en op de Marokkaanse diaspora in Europa en de rest van de wereld. Om deze twee markten beter te benutten is in mei 2021 het merk "Ntla9awfbladna" gelanceerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team