Zoeken

Gezin uit Nieuwolda vermoedelijk naar Marokko gevlucht

14 december 2021 - 20:20 - Wereld

©

In Nieuwolda, een dorp in de provincie Groningen, is een gezin met jonge kinderen spoorloos verdwenen. Het Openbaar ministerie maakt zich hier ernstige zorgen over, met name omdat de 45-jarige vader van het gezin maandag moest terechtstaan voor de ernstige mishandeling van zijn vrouw.

De advocaat van de man verscheen alleen op de zitting in de rechtbank en kon niet vertellen waar de verdachte zich bevond. De vader van het gezin werd aangehouden in juni omdat hij door het raam van zijn woning een steen naar binnen gooide. Zijn vrouw stond toen achter die ruit en werd door de steen in haar gezicht geraakt, met een gebroken neus en gekneusde oogkas als gevolg, schrijft RTV Noord.

Lees ook: Nederland: Leila leefde jarenlang in angst

Justitie liet de man vrij, maar stelde onder meer als voorwaarde dat hij zich liet behandelen. Daarnaast zei de vrouw zelf ook dat ze de relatie niet wilde verbreken. De begeleiding door reclassering verliep probleemloos tot de dienst hem op 9 november niet meer kon bereiken. Het gezin heeft de woning verlaten en zou bij familie in Rotterdam verblijven, of zelfs afgereisd zijn naar Spanje of Marokko. De man is inmiddels op de internationale opsporingslijst geplaatst.

Lees ook: Bouchra door ex-partner doodgestoken in Frankrijk

De rechter heeft de zaak uitgesteld en het Openbaar Ministerie de opdracht gegeven om de man en zijn gezin op te sporen. Grote zorgen zijn er vooral om de kinderen. "We weten niet of die ergens naar een school gaan of goed worden verzorgd" zei de officier van justitie. "Niemand weet hoe het hen vergaat. De verdenking is fors en de man hangt ook een voorwaardelijke celstraf van een jaar boven het hoofd."

Bladna.nl