Zoeken

Buurt bang na miljoenenvondst bij Marokkaans gezin in Rotterdam

20 december 2021 - 15:40 - Marokkanen in het buitenland

©

In een portiekflat in Rotterdam trof de politie vorige week bijna 8 miljoen euro aan. De politie doorzocht het huis in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar een mogelijk corrupte havenmedewerker. De in totaal 7.969.015,00 euro werd in beslag genomen.

Tijdens een doorzoeking in de woning vanwege een lopend strafrechtelijk onderzoek van de Zeehavenpolitie naar een mogelijk corrupte havenmedewerker, stuitte de politie op bijna 8 miljoen euro in briefjes van vijftig en wat honderd- en tweehonderd eurobiljetten. Het Team Bijzondere Zoekingen ondersteunde de doorzoeking met een speurhond van de Landelijke Eenheid. Die leidde het arrestatieteam naar de contanten.

Lees ook: Hoe een familie uit Antwerpen miljoenen witwaste in Marokko

Verslaggever Jelle Gunneweg van Rijnmond wilde in gesprek gaan met de buurt maar ervaarde dat de schrik er flink inzit bij verschillende buren, ook omdat er nog niemand is aangehouden. Een buurvrouw vertelt dat het rustig en zonder geweld is verlopen. Ze zag door het raam de politiemensen op straat. "Ik was bang, zo bang. Ik moest ervan huilen. Mijn benen trilden helemaal", getuigt ze.

Lees ook: Opmerkelijke vondst in vrachtwagen uit Marokko in Frankrijk

Ze zag heel veel politiemannen in het zwart gekleed met bivakmutsen op en wapens in de hand. Ze weet niet hoe lang ze in het huis zijn bezig geweest, ze durfde niet te blijven kijken. Ook bij de andere buurvrouw zat de schrik er goed in. "Ik was alleen thuis en zag dit allemaal gebeuren, maar durfde niet naar buiten te lopen om te vragen wat er aan de hand was." Later zagen de buren politieagenten plastic zakken in een busje laden. "Dat duurde hoogstens tien minuten, niet langer. Ze hadden voor de zekerheid wel alle hoeken afgezet." De buurt bleef verward achter. "We wonen hier al zo lang. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt."

Lees ook: Hoe een familie uit Antwerpen miljoenen witwaste in Marokko

"Mensen zijn hier op zichzelf. Zeggen elkaar wel gedag, maar meer ook niet", vertelt een andere buurtbewoner. De buren weten wel te vertellen dat er een Marokkaanse familie in de bewuste flat woont. Een echtpaar met een dochter en een zoon die in de haven werkt. De vader zou zich al maanden in Marokko bevinden. "Het zijn aardige mensen. Vader is wel strenggelovig en moeder heb ik al lang niet buiten gezien. Misschien weten ze van niks, maar dat kan ik me nauwelijks voorstellen. Als je zoveel geld in huis hebt, moeten je huisgenoten dat toch weten? Dat kun je niet zomaar verstoppen", zegt de buurtbewoner.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team