Zoeken

Bouchra door ex-partner doodgestoken in Frankrijk

30 november 2021 - 11:00 - Wereld

©

De 44-jarige Bouchra is vrijdag in het Franse Epinay-sur-Seine doodgestoken door haar ex-vriend. Hij was net vrijgelaten uit de gevangenis na een celstraf te hebben uitgezeten voor geweldpleging.

Khalid werd op 27 juli veroordeeld voor geweldpleging op Bouchra, maar ook voor doodsbedreigingen en huisvredebreuk. De procedure bracht het verbale en psychologische geweld aan het licht, dat de 40-jarige sinds begin 2019 onderging. Hij kreeg een jaar gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk en Bouchra werd uitgerust met een apparaat, waarmee slachtoffers van huiselijk geweld in geval van nood snel de politie kunnen waarschuwen.

Lees ook: Marokkaanse vrouw doodgestoken door ex-man in Spanje

Khalid, die op 1 oktober werd vrijgelaten, overtrad zijn verbod op contact met Bouchra reeds op 5 oktober. Dit was de eerste keer dat het slachtoffer de gevarenknop gebruikte. Op 8 oktober werd Khalid in hechtenis genomen en op 19 oktober trok de uitvoeringsrechter in Evry-Courcouronnes (Essonne), waar Khalid zich had gevestigd, twee maanden van de voorwaardelijke tijd van zes maanden in. In theorie had hij pas op 7 december moeten vrijkomen, maar door de kwijtscheldingen werd de 50-jarige eerder vrijgelaten, op 17 november, zonder dat Bouchra daarvan op de hoogte werd gesteld.

Het slachtoffer kwam haar ex-vriend afgelopen vrijdag tegen toen ze op weg was naar huis. Ze had de noodtelefoon niet bij zich toen ze voor haar flatgebouw werd neergestoken. De brandweer en de ambulancedienst waren snel ter plaatse, maar konden Bouchra niet redden. "In een bosje in de buurt werd een mes gevonden dat waarschijnlijk bij het misdrijf is gebruikt", aldus het parket van Bobigny in een verklaring.

Lees ook: Mounia doodgestoken tijdens wandeling met baby in België

Bouchra was moeder van twee meisjes van 5 en 14 jaar. De kinderen werden opgevangen door het in Seine-Saint-Denis opgezette "protocol feminicide", dat voorziet in psychologische ondersteuning en plaatsing.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team