Zoeken

Marokkaans gezin slachtoffer racisme in Barcelona

16 januari 2022 - 17:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Marokkaans gezin dat in een flat in Barcelona woont, is het doelwit geworden van racistische aanvallen door een Spaanse buurman die hun het leven voortdurend tot een hel maakte. Het openbaar ministerie heeft twee jaar gevangenisstraf geëist.

De Spaanse buurman woonde een verdieping hoger dan de flat van een Marokkaans gezin. Het gaat om een 77-jarige Marokkaan, zijn aan kanker lijdende echtgenote en hun zwaar geestelijk gehandicapte dochter. Ze wonen allemaal in een gebouw dat bestemd is voor mensen die kwetsbaar zijn vanwege leeftijd of handicap, meldt 20minutos.

Lees ook: "Dat ontbrak er nog aan, verhuren aan de Taliban": racisme op Airbnb

Het Marokkaans gezin woont sinds april 2019 in de flat. Sinds hun aankomst tot november 2020 stelde een Spaanse buurman hen bijna dagelijks, dag en nacht, aan ondraaglijke toestanden bloot, verklaart het Openbaar ministerie. De beschuldigde ging zelfs zo ver dat hij varkensuitwerpselen, vuilnis, bleekwater en zoutzuur op het terras van zijn Marokkaanse buren heeft gegooid. Tevens heeft hij hen bedreigd met botte voorwerpen en heeft hij posters met xenofobe leuzen op de muren aangebracht.

"Fucking Moor ga terug naar je land, jij en je familie", schreeuwde hij naar de vader van het gezin. Voorts heeft hij ook een van de verzorgsters van Mexicaanse afkomst uitgescholden, die door de stad Barcelona was aangesteld om het Marokkaanse gezin op te volgen. Zij had hem ervan beschuldigd zoutzuur op het terras van zijn buren te hebben gegooid.

Lees ook: MMA vechter geschorst door Hitler tatoeage

Voor deze feiten vraagt het Openbaar ministerie dat de verdachte wordt veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor het misdrijf intimidatie met verzwarende omstandigheden, hem een contactverbod met de slachtoffers van drie jaar op te leggen en de betaling van 6000 euro schadevergoeding,

Van haar kant heeft de Marokkaanse familie de stad Barcelona verzocht een adreswijziging door te voeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team