Zoeken

Wat als je pand in Marokko gekraakt is?

17 september 2022 - 20:00 - Marokko

©

De woningen in Marokko van Marokkanen die in het buitenland wonen, worden vaak gekraakt, omdat het om een tweede verblijf gaat. Maar ook andere huizen worden door het verschijnsel getroffen, bijvoorbeeld wanneer de eigenaren op reis gaan. Wat is de beste manier om illegale bewoners te verdrijven en je huis terug te krijgen?

Als eigenaar van een gekraakte woning moet je snel handelen om het gebruik van je eigendom terug te krijgen. Maar hoe doe je dat best? Allereerst is het sterk af te raden persoonlijk in te grijpen of eigen middelen in te zetten om de kraker zonder rechten of titel uit het huis te verdrijven, waarschuwt L’économiste.

Lees ook: Bejaarde man verrast door krakers bij terugkeer uit Marokko

De persoon die de woning is binnengedrongen begaat een huisvredebreuk en dat is strafbaar via artikel 441 van het strafwetboek. In sommige gevallen is de kraker een huurder die een woning blijft bewonen terwijl zijn of haar huurcontract is beëindigd. Het kan ook gaan om een huurder die denkt dat zijn huurcontract nog geldig is, terwijl dat niet het geval is.

Lees ook: Vrouw in Frankrijk vindt minderjarige Marokkaan in haar huis

De verhuurder moet dus snel handelen door juridische stappen te ondernemen om de woning terug te krijgen, want hoe langer de kraak duurt, hoe moeilijker het wordt om een illegale bewoner uit de woning te verwijderen. De juridische procedure is soms lang en vermoeiend, maar toch is het de beste optie om een kraker te dwingen een pand te verlaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team