Zoeken

Marokkaanse gezinnen met kinderen uit huis gezet in Spanje

17 april 2015 - 23:28 - Marokkanen in het buitenland

©

Eerder deze week zijn twee Marokkaanse gezinnen in het Spaanse Estepona uit huis gezet. Beide gezinnen konden hun schulden niet meer betalen.

Hanan T. en haar twee kinderen van 6 en 8 jaar werden uit hun huis gezet door politieagenten op beslissing van de rechtbank. Ze woonden er al acht jaar maar de alleenstaande moeder kon haar lening niet meer terugbetalen. De aanwezigheid van meerdere verenigingen en de buren mocht niet baten.

Een ander Marokkaans gezin, de familie Boujemaa, werd donderdag eveneens uit huis gezet in de zuid-Spaanse stad. De ouders, drie kinderen van 2, 16 en 18 jaar en een werkloze schoonbroer werden weggestuurd. De vader verloor in 2012 zijn baan en ontvangt sindsdien een kleine werkloosheidsuitkering van 426 euro. Onmogelijk dus om zes mensen te onderhouden en de lening van het huis af te betalen. Het gezin heeft tot op heden 100.000 euro terugbetaald op een lening van 300.000 euro.

Ook bij deze huisuitzetting waren meerdere verenigingen aanwezig om de familie van Boujemaa te steunen. Een dertigtal mensen hebben zich voor het gemeentehuis verzameld om het einde van de huisuitzettingen op te eisen.

Beide gezinnen krijgen een uitzonderlijke hulp van 1800 euro en zullen enkele dagen op kosten van de staat in een hotel mogen logeren. Daarna zullen ze hun plan moeten trekken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team