Zoeken

Frankrijk zet zich in voor met uitzetting bedreigd Marokkaans gezin

7 september 2022 - 14:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Marokkaans gezin dat met uitzetting wordt bedreigd, heeft steun gekregen van verenigingen en volksvertegenwoordigers in Cherbourg-en-Cotentin in het Franse Normandië.

Leïla Aboudya kwam in 2018 vanuit Marokko naar Frankrijk omdat ze werd mishandeld door haar man. Zij vestigde zich in Cherbourg-en-Cotentin in het departement Manche, waar haar twee kinderen naar school gaan.

Lees ook: Spanje beveelt uitwijzing invloedrijke Marokkaan

De jonge moeder wordt nu gedwongen het Franse grondgebied te verlaten. Hoewel burgemeester Benoît Arrivé de prefect heeft gevraagd de dagvaarding door de vreemdelingenpolitie, die voor 31 augustus 2022 was gepland, te annuleren, wordt zij nog steeds met uitzetting bedreigd.

Lees ook: Jonge Marokkaan ontsnapt aan uitzetting in VS

Afgelopen dinsdag verzamelden zich ongeveer 200 mensen voor de school van één van de kinderen van Leïla, om het Marokkaans gezin te steunen, meldt Ouest France. Onder hen was een sterke vertegenwoordiging van de civiele bescherming. Leïla Aboudya is vrijwilligster in het Covid-vaccinatiecentrum, zij bezoekt patiënten in het ziekenhuis en bewoners van Ehpad-bejaardentehuizen. Zij werkt ook bij het gemeenschapscentrum en zelfs bij de culturele dienst van de stad. "Wij dringen erop aan dat haar zaak opnieuw wordt onderzocht, zodat zij een verblijfsvergunning kan krijgen en kan werken, want zij leeft in grote onzekerheid," aldus Anne Caron, een lokale politica.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team