Zoeken

Marokkaan verliest zicht na operatie door nepdokter

20 september 2022 - 17:00 - Marokko

©

Een man heeft in een ziekenhuis in Rabat zijn gezichtsvermogen verloren nadat hij daar door een valse dokter was geopereerd. Drie personen zijn gearresteerd in verband met de zaak.

Een nieuw schandaal heeft een ziekenhuis in Rabat opgeschrikt. Een man verloor zijn gezichtsvermogen nadat hij was geopereerd door een nepdokter, meldt het dagblad Al Akhbar. De veertiger had moeite om een afspraak te krijgen voor een dringende oogoperatie. Een veiligheidsagenten van het ziekenhuis bood toen aan hem in contact te brengen met een chirurg, zodat hij de operatie zonder afspraak zou kunnen laten uitvoeren.

Lees ook: Nepdokter bedriegt honderden mensen in Kenitra

De veiligheidsagent was zeer overtuigend en verzekerde het slachtoffer dat de bevriende arts op de spoedafdeling werkte en hem de komende dagen kon opereren. Twee dagen later kreeg de patiënt een telefoontje met het verzoek zich in het ziekenhuis te melden voor zijn operatie. Toen hij aankwam, namen de veiligheidsagent en één van zijn collega’s geld aan om de operatie te betalen.

De nepdokter bleek een gepensioneerde verpleger te zijn. Na de operatie gaf hij de patiënt een ongestempeld medisch voorschrift en maakte een afspraak om over anderhalve maand terug te komen voor een routinecontrole. De 40-jarige heeft echter niet zo lang gewacht. Hij besefte dat hij het slachtoffer was geworden van een "behandelingsfout" omdat hij niet meer kon zien. Vervolgens benaderde hij de veiligheidsagent en dreigde een klacht in te dienen.

Lees ook: Plastische chirurgie loopt fataal af voor Marokkaanse vrouw

De veiligheidsagent en zijn medeplichtigen maakten vervolgens een afspraak om een "echte" dokter te bezoeken die de blindheid van de patiënt bevestigde. Daar ontdekte hij dat hij het slachtoffer was geworden van oplichting. De twee veiligheidsagenten en de valse arts werden gearresteerd. De directie van het ziekenhuis startte een intern onderzoek om vast te stellen welke wantoestanden in de instelling dit drama mogelijk hebben gemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team