Zoeken

Marokkaanse in burkini slachtoffer racisme door Franse toeristen in Marrakech

27 augustus 2022 - 19:40 - Marokko

©

Franse toeristen die zich stoorden aan de burkini van een Marokkaanse vrouw die in Engeland woont en in Marokko op vakantie is, hebben een klacht ingediend bij de receptie van het hotel waar zij verbleven. De vrouw meldde dit incident in een video die viraal ging op Tiktok.

Het slachtoffer genaamd Salma (@sxlmxms) wou net een duik nemen in het zwembad van het hotel in Marrakech. Drie Franse toeristen, die zich stoorden aan burkini, stapten naar een veiligheidsagent van het hotel om te klagen over haar outfit. De agent zou Salma toen "vriendelijk" hebben verzocht het zwembad te verlaten. Hij vroeg dat ze later terug zou komen, wanneer de Franse toeristen klaar waren. Ze weigerde dit te doen.

Lees ook: Strand verboden voor vrouwen in Marokko

"We zijn in een moslimland, ik heb het recht om hier te zijn en te dragen wat ik wil. Ik heb voor mijn verblijf betaald, net als jij. Als het je niet bevalt, ga dan naar huis," zou de jonge vrouw hebben geantwoord. In de video, die meer dan een miljoen keer werd bekeken op TikTok, legde Salma uit dat ze racistische en xenofobe beledigingen had gekregen van de Franse toeristen. Een van hen, een vrouw, trok zelfs haar zwemslipje uittrok om naakt naast haar te zwemmen en haar "lastig te vallen".

Lees ook: Vrouw Marokkaanse minister in opspraak vanwege burkini (foto’s)

Het verhaal wekte wrevel bij Marokkaanse en buitenlandse internetgebruikers die het gedrag van de veiligheidsagent betreurden. In plaats van de ongeklede toeriste tot de orde te roepen, vroeg hij de Marokkaanse vrouw om het zwembad te verlaten en later terug te komen. "Hoe lang moeten we dit kolonialistische complex nog verdragen?", vroeg een internetgebruiker. "Wanneer je naar een land reist, respecteer je de regels en de gebruiken en respecteer je ook de mensen daar," merkte een andere internetgebruiker op.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team