Zoeken

Marokkaan door Spanje uitgeleverd aan Duitsland

1 november 2022 - 09:00 - Wereld

©

Agenten van de nationale politie van Manacor in het Spaanse Mallorca hebben donderdag een 28-jarige Marokkaan gearresteerd. Een Duitse vrouw zegt dat hij haar in juni 2021 verkrachtte op een strand in de stad.

De gebeurtenissen vonden plaats op 2 juni 2021 op een strand in Manacor, waar de Marokkaanse man de Duitse toeriste in een bar had ontmoet. Hij zou haar hebben meegenomen en verkracht.

Lees ook: Door België uitgeleverde Marokkaan riskeert zware straf

Eenmaal terug in Duitsland diende de vrouw een klacht in bij de Duitse autoriteiten, die in september 2021 een Europees arrestatiebevel uitvaardigen tegen de Marokkaan, bericht Sport. De verdachte werd donderdag in zijn woning in Manacor gelokaliseerd en gearresteerd. De man staat bij de politie bekend. Hij werd meerdere malen gearresteerd voor diefstal met geweld en stond eerder ook al terecht voor een andere aanranding in Manacor in 2013.

Lees ook: Lid Mocro Maffia door Spanje aan Nederland uitgeleverd (video)

Na zijn arrestatie werd de man overgebracht naar het politiebureau van Manacor. Hij zal worden uitgeleverd aan Duitsland om verantwoording af te leggen in deze nieuwe zaak tegen hem.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team