Zoeken

Lid Mocro Maffia door Spanje aan Nederland uitgeleverd (video)

18 juli 2022 - 10:20 - Wereld

©

Een lid van de Nederlandse Mocro Maffia werd eerder deze maand in Barcelona gearresteerd en is woensdag overgeleverd aan Nederland. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de Nederlandse journalist Peter R. de Vries in juli 2021 in Amsterdam.

Nederlandse politieagenten begaven zich naar de Catalaanse hoofdstad om de crimineel te arresteren. Hij hield zich op in de provincie Barcelona, meer bepaald in Sant Feliu de Llobregat. De man bleek regelmatig van adres te veranderen. Hij kon uiteindelijk gearresteerd worden met de medewerking van de Spaanse nationale politie. De rechercheurs hebben ook zijn laatste woning doorzocht.

Lees ook: Leden Mocro-maffia gearresteerd in Spanje

De Mocro Maffia is een in Nederland gevestigde criminele organisatie die zeer actief is in de regio van Malaga in Spanje. De organisatie wordt onder meer verdacht van de moord op journalist Peter R. de Vries, die in juli vorig jaar op klaarlichte dag in Amsterdam door het hoofd werd geschoten. Hij deed onderzoek naar het Marengo-proces, waarin Ridouan Taghi, één van de belangrijkste leiders van de Mocro Maffia, hoofdverdachte is.

Lees ook: Leden Mocro Maffia in Spanje opgepakt voor moord op Marokkaan

Taghi zit momenteel vast voor zijn vermeende betrokkenheid bij elf liquidaties, waaronder de moord op advocaat Derk Wiersum, die in september 2019 werd doodgeschoten. Wiersum verdedigde Nabil B., een voormalig lid van de Mocro Maffia, die ermee heeft ingestemd om tegen Taghi te getuigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team