Zoeken

Duitse Marokkaan gearresteerd voor plannen aanslag in Frankfurt

11 maart 2023 - 18:00 - Wereld

©

Een 18-jarige Duitser van Marokkaanse afkomst, naar wie sinds de zomer van 2022 onderzoek werd gedaan, is door de politie in Frankfurt gearresteerd. Hij wordt verdacht van het plannen van een terroristische aanslag in de Duitse stad.

De arrestatie van de jonge verdachte vond woensdag plaats op een parkeerplaats langs de snelweg bij Passau in Beieren, vlak voordat hij de Duits-Oostenrijkse grens zou bereiken, meldt Europa Press. De jongeman, die in Duitsland is opgegroeid, wordt verdacht van het plannen van een terroristische aanslag in Frankfurt, zo melden de officier van justitie van Frankfurt en het Federaal Bureau voor Criminaliteitsbestrijding in Wiesbaden.

Lees ook: Marokkaan in Duitsland opgepakt wegens "spionage"

Volgens de Duitse politie was zijn plan om met een automatisch vuurwapen een terroristische aanslag te plegen in Frankfurt "die zoveel mogelijk slachtoffers moest maken." Om zijn plan te doen slagen, zou de verdachte ook op internet hebben gezocht naar de fabricage van explosieven. Hij zou tevens een lang mes hebben bemachtigd en het wapen hebben verstopt in de garage van zijn ouders.

Op aanwijzingen van een buitenlandse inlichtingendienst werd de jongeman sinds vorige zomer in het oog gehouden. Begin augustus had de politie bij een huiszoeking in zijn woning elektronische apparatuur in beslag genomen waarop propaganda van Daesh en beelden van gevechtsoperaties en executies werden gevonden.

Lees ook: Celstraf voor vrouw die islamofobe aanslag plande in Duitsland

Andere bronnen melden dat de verdachte zijn plannen om in Frankfurt een aanslag te plegen niet had doorgezet "uit angst om ontdekt te worden". Hij was ook niet in staat om het geld bijeen te krijgen om een ​​vuurwapen te kopen. Volgens de Duitse autoriteiten was de jongeman van plan om woensdag over land naar Irak te reizen om zich bij Daesh aan te sluiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team