Zoeken

Marokkaan mishandelt vrouw tijdens huwelijksreis in Spanje

8 januari 2023 - 13:00 - Wereld

©

Een jong Marokkaans koppel dat op huwelijksreis was in Spanje en in een hotel in Zaragoza verbleef, belandde op 30 december op het politiebureau. De 33-jarige man werd beschuldigd van de mishandeling van zijn 24-jarige vrouw.

Volgens getuigen heeft de man zijn vrouw heel hard geslagen. Later gaf hij tegenover de Spaanse politie toe dat hij zijn vrouw had aangevallen, omdat hij niet hield van de manier waarop zij zich kleedde en haar make-up droeg. De gebeurtenissen vonden plaats bij de ingang van het NH Hotel in Zaragoza in de vroege namiddag van 30 december, meldt Heraldo.

Lees ook: Uitgehuwelijkte Marokkaanse en zes kinderen mishandeld in België

Gealarmeerd door een schoonmaker van het hotel kwam de politie ter plaatse. Het echtpaar sprak alleen Arabisch, maar dankzij een medewerker van het hotel, die ook in Marokko geboren was en als tolk optrad, konden de agenten met het koppel communiceren. De vrouw legde aan de agenten uit dat ze ruzie had gekregen met haar man omdat hij kritiek had op de manier waarop ze zich kleedde en haar make-up droeg. Hij wilde niet met haar zo over straat gaan.

Lees ook: Almeerse Youssra werd jarenlang misbruikt door familieleden

Op de camerabeelden van het hotel konden agenten zien hoe de man zijn vrouw sloeg en tegen haar schreeuwde terwijl ze vluchtte naar een uithoek van het hotel. De echtgenoot werd gearresteerd wegens vermeend gendergerelateerd geweld en bracht de nacht in hechtenis door. Hij werd vrijgelaten dankzij zijn advocaat, maar zal opnieuw voor de rechter moeten verschijnen. De vrouw vroeg geen contactverbod aan tegen haar man, die ze naar verluidt na de hoorzitting terugzag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team