Zoeken

Spanje: Marokkaan al jaar gezocht voor moord op vrouw

21 november 2022 - 23:00 - Wereld

©

De 20-jarige studente geneeskunde Claudia San Roman Medina was precies een jaar geleden het slachtoffer van een verkeersongeval op weg naar huis.

20 november is de Werelddag voor slachtoffers van verkeersongevallen. Op deze dag vorig jaar overleed een jonge vrouw nadat ze nabij haar huis door een auto was aangereden na een uitstapje met vrienden. Afgelopen zaterdag verlieten haar ouders de Canarische Eilanden, waar ze wonen, om een herdenkingsdienst voor haar en alle slachtoffers van ongevallen bij te wonen.

Lees ook: Ouders van in Spanje vermoorde Imane zoeken kleinzoon

De forensische afdeling van de verkeerspolitie onderzoekt het ongeluk een jaar later nog steeds. Een rechter heeft een nationaal opsporings- en arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de vermeende dader. Het gaat om de 24-jarige Marokkaan Abdelhak L., tegen wie onlangs zelfs een Europees arrestatiebevel werd uitgevaardigd, meldt ABC. Volgens speurders zit de voortvluchtige bestuurder mogelijk in het buitenland. Hij staat bij de politie geregistreerd als een crimineel die verschillende gewelddadige aanvallen op politieagenten heeft begaan.

Voordat hij vluchtte, nam Abdelhak telefonisch contact op met zijn vrouw. Hij zei tegen haar: "Ik hou van je, maar ik moet gaan". De man sloot al zijn sociale netwerken en keerde niet terug naar zijn wijk. Hij parkeerde er wel zijn voertuig, een zwarte Citroën C2. De telefoon die de Marokkaan gebruikte behoorde toe aan een vrouw uit Oost-Europa en wordt gewoonlijk door criminelen gebruikt, zeggen bronnen dicht bij de zaak.

Lees ook: Tienermeisje bekent moord op Anouar in Tanger

Abdelhak was die avond uit met drie vrienden. Een van hen werd gearresteerd en later vrijgelaten nadat bewezen was dat hij in een nachtclub in Arturo Soria was ten tijde van het misdrijf. Abdelhak en de andere twee vrienden, David J. en Álvaro S., gingen drugs verkopen aan een student of waren van plan een overval te plegen, aldus de onderzoekers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team