Zoeken

Marokkaan staat terecht in Donetsk als Oekraïense strijder

8 juni 2022 - 19:00 - Wereld

©

Brahim Sadun, die door het Russische leger werd gearresteerd omdat hij aan de zijde van de Oekraïense strijdkrachten zou hebben gevochten, zal deze week samen met twee andere buitenlanders in de zelfverklaarde republiek Donetsk, voor het gerecht worden gebracht.

De Marokkaan Brahim Sadun en de Britten Sean Pinner en Andrew Hill zullen deze week in Donetsk worden aangeklaagd wegens oorlogsmisdaden en terrorisme. Volgens het ministerie van Justitie en het bureau van de openbare aanklager in de zelfverklaarde republiek, riskeren zij de doodstraf.

Lees ook: Marokkaanse strijder aangehouden door Russen? (video)

"In ieder geval zal een rechtvaardige uitspraak worden gedaan. Sommige van de gearresteerden zullen de zwaarste straf krijgen, namelijk de doodstraf volgens het strafwetboek van de Donetsk Republiek," aldus het ministerie.

Lees ook: Marokkaanse student gedood door Russisch leger in Oekraïne

In april waren de drie mannen tijdens gevechten in de Donbass door Russische troepen gearresteerd. Na te zijn afgestudeerd aan de faculteit voor aërodynamica en ruimtetechniek van het Polytechnisch Instituut van Kiev (KPI), diende Brahim Sadun volgens berichten in de Russische media, op contractbasis bij de Oekraïense mariniers. Een video van het verhoor van de Marokkaanse gevangene ging onlangs viraal op sociale media.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team