Zoeken

Marokkaanse strijder aangehouden door Russen? (video)

23 april 2022 - 19:00 - Wereld

©

Een Marokkaan die aan de zijde van de Oekraïense strijdkrachten vocht, zou door het Russische leger worden vastgehouden. De Russische journalist Aleksandr Sladkov meldt dat de strijder door Russische troepen in de Donbass gevangen zou zijn genomen.

Sladkov heeft op sociale media een video geplaatst waarop een als Marokkaan geportretteerde strijder te zien is die voor Oekraïne vocht. Het is een soort interview of ondervraging van een strijder die door Russische troepen gevangen is genomen.

Lees ook: Oekraïne: nog geen Marokkanen bij verzet

Er wordt een jongeman getoond die Ismail zou heten. Dan vraagt men naar de achternaam van de strijder. De jongeman antwoordt "Saadoun", en rijgt moeiteloos zinnen aan elkaar die klinken alsof ze in het Russisch worden gesproken. De journalist stelt hem vervolgens voor als "Marokkaan".

Voorts beweert de "huurling" vijf talen te spreken, namelijk Darija, Engels, Russisch en Oekraïens, naast Arabisch. Hij stelt te studeren aan het Polytechnisch Instituut in Kiev. Men wijst erop dat deze informatie niet officieel is bevestigd door Moskou of Rabat.

Lees ook: Rusland: Marokko handhaaft standpunt bij VN

Marokko heeft sinds het begin van het conflict tussen Rusland en Oekraïne een neutrale positie ingenomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team