Zoeken

Marokkaan ontsnapt uit Spaanse gevangenis en vermoordt buurman, 25 jaar cel geëist

9 september 2022 - 17:00 - Wereld

©

De 45-jarige Marokkaan Adil Lazizi, die op 30 mei werd gearresteerd als vermoedelijke dader van de moord op zijn buurman in de wijk San José in Zaragoza, riskeert een gevangenisstraf van maximaal 25 jaar. Het openbaar ministerie heeft 10 maanden extra gevangenisstraf gevraagd, omdat hij de moord pleegde na uit de gevangenis te zijn ontsnapt.

De verdachte ontsnapte uit de gevangenis van Zuera, waar hij een straf van 21 jaar uitzat voor de moord op een 24-jarige vrouw in Madrid in 2001. Hij vermoordde het slachtoffer toen zij elkaar voor het eerst ontmoetten, omdat zij weigerde een relatie met hem aan te gaan, aldus de aanklager in de tenlastelegging.

Lees ook: Marokkaan in Spanje verdacht van moord op vrouw en schoonmoeder

Op 31 december 2019 kreeg de veertiger een uitzonderlijke toelating om de gevangenis te verlaten. Hij zou op 6 januari 2020 terugkeren, maar dat deed hij niet.

Lees ook: Marokkaan in Spanje vermoordt vrouw en stapt naar de politie

Aangezien de verdachte ruim twee jaar werd vermist en actief werd gezocht door de Spaanse autoriteiten, werd een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. Op 30 mei werd hij uiteindelijk gearresteerd door de nationale politie nadat hij nog iemand had vermoord. De politie beweert dat hij zijn buurman aanviel en doodde. De Marokkaanse man, die wordt verdedigd door advocaat Carmen Sánchez, riskeert 25 jaar gevangenisstraf voor de moord en nog eens 10 maanden voor de ontsnapping.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team