Zoeken

Marokkaan in Spanje verdacht van moord op vrouw en schoonmoeder

18 augustus 2022 - 17:40 - Wereld

©

De politie van het Spaanse Valladolid heeft zaterdag een 43-jarige Marokkaanse man gearresteerd die ervan wordt verdacht twee bejaarde echtparen in hun huis te hebben aangevallen. Hij zou ook drie mensen, onder wie zijn vrouw en schoonmoeder, hebben vermoord.

De hulpdiensten werden gealarmeerd voor een brand in een huis. De brandweer die het vuur kwam blussen, ontdekte het lichaam van een 72-jarige man die zou zijn neergestoken. Vijf minuten later brak een andere brand uit in een flat verderop. Hier werden de lichamen van twee vrouwen van 72 en 54 jaar oud, gevonden. Er waren sporen van geweld, meldt El Mundo.

Lees ook: Marokkaan in Spanje vermoordt vrouw en stapt naar de politie

Het misdrijf vond plaats op zaterdagmiddag in de wijk La Rondilla in Valladolid. De echtgenoot van de overleden vrouw werd rond 23.30 uur door de politie gearresteerd. De 43-jarige man van Marokkaanse origine had naar verluidt enkele minuten eerder twee bejaarde echtparen aangevallen in twee naburige straten. "Volgens het politieonderzoek had de aanvaller de bedoeling de woningen van zijn slachtoffers binnen te dringen", verklaarde de regeringsdelegatie in Valladolid in een persbericht.

Lees ook: Spanje weigert Marokkaan uit te leveren

Er is een onderzoek ingesteld om de motieven voor deze misdaden vast te stellen. De speurders gaan ervan uit dat dit daden zijn waarbij de dader met geweld het recht in eigen handen heeft genomen. De veertiger is voorlopig de enige verdachte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team