Zoeken

24 jaar cel voor moord op Hasna in Spanje

6 november 2022 - 10:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse man is door het Hooggerechtshof van Huesca in Spanje veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf voor de moord op zijn ex-vrouw, Hasna.

Het drama vond plaats op 20 juni 2021 in Barbastro, in de provincie Aragon. De verdachte, Abdelkader M., stak zijn ex-vrouw dood voor de ogen van hun drie kinderen. Hij werd gearresteerd en vastgezet.

Lees ook: Marokkaan in Spanje verdacht van extreem geweld tegen zijn vrouw

De verdachte mag zijn kinderen en de familie van het slachtoffer gedurende 34 jaar niet benaderen. Dat is 10 jaar langer dan de opgelegde gevangenisstraf, maar betekent een halvering van de totale schadevergoeding van een miljoen euro die de officier van justitie, de aanklager en het openbaar ministerie eisten voor de nabestaanden van Hasna.

In zijn vonnis stelt de rechtbank dat de verdachte zich ten volle bewust was van zijn handelingen toen hij zijn ex-vrouw vermoordde. Het slachtoffer had een echtscheiding aangevraagd na jarenlang te zijn mishandeld.

Lees ook: Marokkaan in Spanje verdacht van moord op vrouw en schoonmoeder

De rechter verklaarde ook dat de verdachte handelde uit een gevoel van dominantie en macht over zijn ex-vrouw, met als ultiem motief de weigering van het slachtoffer om het huis waarin zij met haar kinderen woonde te verkopen om het geld te delen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team