Zoeken

Marokkanen veroordeeld voor drugssmokkel via Zeebrugse haven

21 mei 2021 - 18:20 - Wereld

©

De rechtbank in het Belgische Brugge heeft vier beklaagden, waaronder twee Marokkanen, schuldig bevonden aan de verkoop van cocaïne- en heroïne. Het parket denkt dat ze ook schuldig zijn aan drugssmokkel via de Zeebrugse haven, maar kon daar geen bewijzen voor vinden.

De politie arresteerde op 13 september 2018 Gentenaars R.S. (68) en E.C. (61) toen ze in een auto heroïne gebruikten. Het parket vond bij een huiszoeking bij R.S. drie toegangspassen voor de haven en vermoedde daardoor dat hij plannen had om cocaïne vanuit Zuid-Amerika via de Zeebrugse haven België binnen te smokkelen. Observaties en afluistermaatregelen konden deze plannen niet bevestigen, schrijft Het Nieuwsblad.

De twee beschuldigden bekenden dat ze frequent heroïne en cocaïne hebben aangekocht in Antwerpen bij M.B., een 28-jarige Marokkaan zonder papieren. Ze gaven ook toe dat ze regelmatig drugs meenamen voor kennissen. Ook de Brugse Marokkaan R.R. (51) kwam tijdens het onderzoek in beeld. Uit een afgeluisterd gesprek zou hij in de haven een werknemer moeten aanspreken over een container met een verborgen pakket van vijf kilogram cocaïne uit Bolivia. Maar die container had volgens het parket een andere bestemming.

De vier mannen werden uiteindelijk enkel voor drugsbezit en verkoop naar de strafrechter doorverwezen. R.S. werd veroordeeld tot tien maanden celstraf met uitstel en M.B. kreeg een jaar celstraf met uitstel. De rechter wil dat hij ook 5590 euro aan de staat betaalt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team