Zoeken

Marokkanen veroordeeld voor drugshandel in België

6 augustus 2021 - 12:00 - Wereld

©

Twaalf verdachten, onder wie meerdere Marokkanen, werden door de rechtbank van eerste aanleg in het Belgische Luik veroordeeld in verband met een omvangrijke cocaïnehandel in de Luikse wijk Sainte-Marguerite.

Op 29 juni heeft de strafrechtbank van Luik twaalf personen veroordeeld voor een omvangrijke drugshandeloperatie in het district Sainte-Marguerite. Onder hen bevonden zich ook een aantal Marokkanen. Eén persoon werd veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf en een verbeurdverklaring van 794.591,57 euro, een tweede tot vijf jaar gevangenisstraf en een verbeurdverklaring van 951.367,47 euro. Een derde persoon werd veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en inbeslagname van 359.329,32 euro. Nog andere verdachten kregen straffen van 7 tot 30 maanden en de inbeslagname van geldbedragen, aldus de Luikse politie.

Lees ook: Marokkaanse selectie duurste in Arabische wereld

De uitspraak van de rechtbank volgt op een onderzoek van de drugsafdeling van de gerechtelijke brigade van de politiezone Luik, dat in november vorig jaar leidde tot de arrestatie van een aantal verdachten en de inbeslagname van 1,5 kg cocaïne, 22.700 euro, acht computers, acht fietsen, vier televisietoestellen, een pistool en 67 gsm’s, meldt RTL. De politie van Luik heeft het onderzoek voortgezet, wat in het voorjaar tot nieuwe arrestaties heeft geleid.

Lees ook: ’Messi van de hasj’ laat opnieuw van zich horen

"Een succesvolle drugshandeloperatie met vertakkingen in Marokko en Spanje werd gedwarsboomd. Het vond plaats in het district Sainte-Marguerite. De Luikse politieagenten zijn er in geslaagd het dagelijkse verkoopvolume (tot 100 gram cocaïne), de verkoopplaatsen en de modus operandi van deze handel vast te stellen", aldus de Belgische politie in een persbericht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team