Zoeken

Belgische politie vindt Marokkaan in container in Zeebrugge

26 februari 2021 - 12:00 - Wereld

©

Het liep goed af voor zes transmigranten die opgesloten waren in een container in Zeebrugge. De illegalen, onder wie een Marokkaan zaten, in een netelige situatie toen ze maandag door de politie werden gered. Dat bericht het parket van West-Vlaanderen (afdeling Brugge).

De zes vluchtelingen, onder wie een vermeende minderjarige (maar dit werd snel ontkend door een botscan), zijn afkomstig uit Marokko, Algerije, Libië en Oekraïne, aldus de RTBF. De migranten hadden zich in de nacht van zondag op maandag in de container op een goederentrein met bestemming Zweden verstopt.

De migranten bevonden zich in een gevaarlijke situatie toen de opening waardoor zij dachten te kunnen ontsnappen werd gedicht door een andere container die boven hun container werd gestapeld. Ze verwittigden de politie die snel ter plaatse was en alle vervoer opschortte. Uiteindelijk werden ze gevonden. Allen verkeren in goede gezondheid.

De zes migranten, van wie sommigen al meermaals in de omgeving van de haven van Zeebrugge waren gesignaleerd, zullen voor de correctionele rechtbank van Brugge verschijnen wegens bedrieglijk binnenkomen in de haven. Zij riskeren een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 800 euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team