Zoeken

Marokkaan krijgt 4 jaar cel voor dealen cocaïne in Oostende

11 mei 2022 - 11:00 - Wereld

©

Een 33-jarige Marokkaan en een 41-jarige Algerijn, zijn in België door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot een effectieve celstraf van respectievelijk 4 en 5 jaar, voor het dealen van hasj en cocaïne.

Speurders kwamen de hasj- en cocaïnehandel van Imad Z. en Nour-Eddine G. op het spoor na een tip. Het tweetal sloeg de drugs op in garageboxen langs de Bronstraat en Zelliklaan in Oostende. Op 24 juni vorig jaar werd daar tijdens een huiszoeking meer dan een kilo cocaïne en ruim 60.000 euro cash geld in beslag genomen, schrijft Het Laatste Nieuws.

Lees ook: België: Marokkaan krijgt 8 maanden cel voor inbraken

De Marokkaanse Imad Z. bekende tijdens zijn verhoor dat hij al twee jaar lang zo’n kilo cocaïne per maand verkocht. Zijn advocaat, Anthony Mallego, pleit dat zijn cliënt, die illegaal in België verblijft, door de Algerijnse verdachte als loopjongen werd gebruikt en vroeg daarom om een celstraf van hoogstens drie jaar. Maar de rechtbank in Brugge sprak een gevangenisstraf van 4 jaar uit.

Lees ook: Marokkaan veroordeeld voor binnendringen haven Zeebrugge

Nour-Eddine G. claimt dat de hele drugshandel vooral te maken heeft met zijn eigen verslaving, maar de rechtbank gelooft dit niet en veroordeelde hem tot vijf jaar celstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team