Zoeken

Marokkaan koelbloedig doodgeschoten in Chicago

21 augustus 2017 - 19:10 - Wereld

©

Hamza Hammouis was nog maar enkele weken getrouwd. Hij was kortgeleden in de Verenigde Staten aangekomen waar zijn vrouw woonde. Hij werd afgelopen maandag koelbloedig vermoord in Chicago.

De 24-jarige Marokkaan wandelde met zijn vrouw en zijn zus die bij hem op bezoek was. Samen wilden ze enkele foto’s maken. Voor een nog onduidelijke reden kreeg Hamza ruzie met een Afro-Amerikaan. De man haalde een wapen naar boven en schoot Hamza in het hoofd alvorens weg te vluchten.

Volgens Chicago Tribune was Hamza in Parijs geboren en een maand geleden in de Verenigde Staten aangekomen. Hij ontmoette zijn vrouw, Jennifer Hess, in de Franse hoofdstad waar ze studeerde. Het jong koppel trouwde op 14 juni. “Hij was heel trots op zijn Marokkaanse roots” verklaarde de jonge vrouw in een interview met de krant. “Hij zou zo graag mensen met dezelfde cultuur in Chicago hebben willen ontmoeten”.

De vereniging Maghreb Noord-Amerika zamelt geld in om het lichaam van Hamza naar Marokko te repatriëren zodat hij er kan worden begraven. De politie heeft een onderzoek gestart en is op zoek naar de moordenaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team