Zoeken

Marokkaan door onbekende doodgeschoten in Texas

16 oktober 2017 - 15:40 - Wereld

©

Saber, een 23-jarige Marokkaan, werd vrijdag samen met een vriend in Texas in de Verenigde Staten doodgeschoten.

De twintiger woonde nog maar enkele jaren in de Verenigde Staten. Hij had volgens zijn broer de Green Card loterij gewonnen waarbij jaarlijks aan willekeurige deelnemers van gekwalificeerde landen een verblijfsvergunning wordt toegekend.

Saber was afkomstig uit Marrakech. Youssef, zijn broer, beschrijft hem als een vrolijke en levendige jongeman. Hij sprak hem nog rond 17 uur voor hij naar zijn werk vertrok. Saber vertelde hem dat hij na het werk ging voetballen. De jongeman speelde ook piano en was dol op muziek. Samen wilden de twee broers zelfs video’s opnemen om ze op YouTube te delen.

Saber en zijn vriend werden om 1 uur ’s nachts doodgeschoten bij een rood licht in het zuidwesten van Houston. Volgens de politie stopte een man in een witte auto bij het stoplicht en opende iemand het vuur. Saber werd dood aangetroffen terwijl zij vriend in een kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht. Het is nog niet duidelijk of er slechts één schieter was.

Volgens Youssef werd zijn familie door verantwoordelijken van het ministerie van Marokkanen in het Buitenland gecontracteerd. Het ministerie beloofde de repatriëringskosten te betalen zodat Saber in Marokko kan worden begraven.

In de afgelopen jaren kwamen meerdere Marokkanen om bij schietpartijen in de Verenigde Staten. In augustus dit jaar werd Hamza Hammaouis, een 25-jarige Franse Marokkaan, door een onbekende in Chicago doodgeschoten.

Een maand eerder werd Yassine El Hamzaoui, een 23-jarige Marokkaan, in Florida doodgeschoten. Adil Boutahli, 30, werd door vier kogels geraakt tijdens een roofoveral in een tankstation in New Jersey waar hij werkte. Hij overleefde maar raakte verlamd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team