Zoeken

Amerikaanse zamelt jarenlang geld in om Marokkaan met klompvoet te helpen

18 augustus 2017 - 13:40 - Wereld

©

Betsy Allen, Amerikaanse lerares, ontmoette vier jaar geleden een jonge Marokkaan met een klompvoet tijdens een missie in Sidi Moumen. Ze beloofde hem te helpen en dat deed ze ook.

De jonge vrouw zamelde maandenlang geld in om Abdelkhalek El Malyani naar Amerika te laten komen zodat hij er zou kunnen worden verzorgd. Eerder dit jaar was er eindelijk genoeg geld en vertrok de jonge Marokkaan naar de Verenigde Staten. Na meerdere ingrepen in het ziekenhuis van Springfield kan Abdelkhalek eindelijk normaal lopen.

In een interview met WSCH6 vertelde Betsy dat ze dankzij Abdelkhalek haar eigen weg had gevonden. De jonge vrouw wil verpleegkundige gespecialiseerd in de orthopedische zorg worden. “Het is zo mooi om te kijken naar wat er gebeurde. Zijn voeten zijn terug recht en het onmogelijke is mogelijk geworden.”

Abdelkhalek zal nog enkele weken in de Verenigde Staten blijven voor zorgen waarna hij naar Marokko zal terugkeren. Tijdens zijn verblijf leerde hij een beetje Engels en wil nu verder de taal studeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team