Zoeken

Marokkaan dood aangetroffen in Franse stuwdam

7 januari 2022 - 12:48 - Wereld

©

De gendarmerie van Savoie in Frankrijk heeft op zondag 2 januari 2022 het levenloze lichaam van een 31-jarige Marokkaanse man ontdekt en opgevist in de hydro-elektrische stuwdam van Freney, in de Maurienne vallei. Het parket van Albertville heeft een onderzoek ingesteld.

Het lichaam van de Marokkaan werd door een helikopter van het luchtdetachement van de Gendarmerie van Modane en het reddingsteam van PGHM (het Franse bergreddingsteam) uit de bodem van de vallei gehaald, meldt Le Dauphiné Libéré. Aangenomen wordt dat het slachtoffer tussen 29 december en 1 januari, via Italië, in Frankrijk is aangekomen.

Lees ook: Verminkt lichaam van Marokkaan gevonden in vuilniszak in Frankrijk

In een afgelopen maandag gepubliceerde getuigenoproep, verzoekt de gendarmerie van Modane iedereen die denkt het slachtoffer te hebben ontmoet, contact met hen op te nemen. Hij droeg een zwarte jas met capuchon en een donkerblauwe spijkerbroek. De oorzaken van deze tragedie zijn nog niet bekend.

Lees ook: Lichaam Marokkaan gevonden in put in Frankrijk, verdachte aangehouden

Onder leiding van het parket van Albertville is een onderzoek ingesteld om de omstandigheden van deze tragedie vast te stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team