Zoeken

Marokkaan is beste wetenschappelijke bachelor in Italië

17 oktober 2022 - 22:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Vrijdag organiseerde de Marokkaanse ambassade in Rome een feestje om de Marokkaan Zakaria Ghouiza te huldigen. Voor het schooljaar 2021-2022 werd hij toegelaten tot de Bachelor of Science in Italië met het hoogste cijfergemiddelde van het land.

Tijdens de ceremonie werd Zakaria Ghouiza gefeliciteerd door de ambassadeur van Marokko in Rome, Youssef Balla. De Italiaanse president Sergio Mattarella gaf hem een waardering van 100/100 voor zijn prestaties. Hij uitte zijn trots en vertelde hem dat zijn ijver en werkdiscipline een voorbeeld zijn voor alle jonge Marokkanen in Italië en in de hele wereld, meldt persagentschap MAP.

Lees ook: Marokko: Amina behaalt beste gemiddelde voor eindexamen (video)

Dit initiatief van de diplomatieke missie ligt in de lijn van de instructies van Koning Mohammed VI in zijn toespraak van 20 augustus ter gelegenheid van de viering van de Revolutie van de Koning en het Volk. De monarch riep toen op tot een intensivering van de initiatieven om "jonge Marokkanen in het buitenland" te promoten en te waarderen.

Lees ook: Marokko: diploma’s die (een beetje) beschermen tegen werkloosheid

Volgens de ambassadeur zijn Marokkaanse jongeren in Italië voorbeeldig vanwege hun potentieel op alle gebieden en hun onvermoeibare inzet voor hun vaderland. In zijn toespraak benadrukte de diplomaat dat "Marokko vastbesloten is de uitdaging aan te gaan om de betrekkingen met de nieuwe generaties wereld-Marokkanen te koesteren en hen bij de ontwikkeling van het vaderland te betrekken zodat hun cultuur en identiteit behouden blijven".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team