Zoeken

Koning Mohammed VI trots op Atlas Leeuwen

18 december 2022 - 14:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft de spelers van het Marokkaanse voetbalteam gefeliciteerd voor hun prestaties tijdens het WK-2022 in Qatar.

De monarch schreef in een boodschap gericht aan de Atlas Leeuwen dat hij "met grote vreugde en blijdschap uw schitterende prestaties op het WK 2022 in de broederlijke staat Qatar heeft gevolgd, waar u met glans en verdienste de halve finales wist te bereiken, de eerste en meest klinkende prestatie in zijn soort van het Marokkaanse, Arabische en Afrikaanse voetbal, in de finale van dit mondiale sportevenement".

Lees ook: Mohammed VI voetbalacademie overrompeld door aanvragen na WK-succes Atlas Leeuwen

"Terwijl we jullie feliciteren met deze historische en ongekende prestatie, willen we onze oprechte dank en diepe trots uitspreken voor wat jullie hebben bereikt tijdens dit grote voetbalevenement. Jullie uitzonderlijke prestaties en opmerkelijke discipline weerspiegelen een groot professionalisme, hoog concurrentievermogen, oprecht patriottisme en de nobele menselijke waarden waar jullie voor staan. Jullie gingen de uitdaging vastberaden aan en stelden alles in het werk om de vlag van het Marokkaanse voetbal hoog te houden op het internationale toneel en zo het Afrikaanse en Arabische voetbal vertegenwoordigd zoals het zou moeten. Een vastberadenheid bezield door de aanmoedigingen en de steun van de gepassioneerde Marokkaanse fans die u steunen met een ongeëvenaard enthousiasme en met liedjes en feesten vol liefde en adoratie voor het Vaderland," schreef Koning Mohammed VI.

"U heeft zoveel vreugde geschonken aan het Marokkaanse volk en aan de supporters van broederlijke en bevriende landen, met name Arabische en Afrikaanse, die uw indrukwekkende prestatie met veel genegenheid, trots en bewondering hebben gevolgd. U heeft de wereld verbaasd met uw groot talent en uw onwankelbare vastberadenheid die voortkomt uit de kracht van uw geloof, uw liefde voor uw Vaderland en uw gehechtheid aan uw eeuwige motto: God, Het Vaderland, De Koning," vervolgde de monarch in een verklaring gepubliceerd door MAP.

Lees ook: Troostfinale: Marokko verliest van Kroatië

Koning Mohammed VI herhaalt bij deze gelegenheid zijn hartelijke gelukwensen aan de leden van het Marokkaanse elftal, de spelers, de coach, de technische en medische staf, de managers en de kaderleden van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), en smeekt God" hen te beschermen en hen nog meer succes te schenken om verder te gaan", om "met dezelfde wil, dezelfde inzet en competitiegeest, nog meer grote prestaties te leveren die het Marokkaanse voetbal in de komende continentale en internationale sportcompetities eer aandoen, en steeds opnieuw vreugde bieden aan het grote Marokkaanse publiek dat trots is op jullie prestaties en jullie overal steunt, in het land en in het buitenland".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team