Zoeken

Mustapha krijgt Italiaanse nationaliteit na redden arts

4 december 2022 - 12:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Marokkaanse straatverkoper die in 2018 in Italië het leven van een arts redde, heeft de Italiaanse nationaliteit gekregen.

Mustapha El Aoudi stond op 4 december 2018 bij zijn kraam in de buurt van het ziekenhuis van Crotone, toen hij een vrouw om hulp hoorde roepen. Maria Carmela Calindro lag op de grond. Een man genaamd Luigi Amoruso, later veroordeeld voor poging tot moord, viel haar aan met een schroevendraaier. Mustapha verliet zijn kraam en schoot de arts te hulp. Hij lukte hem de aanvaller te overmeesteren.

Lees ook: Heldendaad Marokkaan geprezen in Spanje

De moedige daad van de 43-jarige Marokkaan werd beloond. President Sergio Mattarella heeft hem tot ridder verheven. Het kabinet van de Italiaanse premier Giorgia Meloni heeft donderdag de bijzondere verdiensten van de Marokkaan erkend en hem het Italiaanse staatsburgerschap toegekend, meldt ANSA.

Lees ook: Emir van Dubai beloont Marokkaan voor heldendaad (video)

"Het was mijn droom om Italiaan te worden," zei Mustapha met tranen in zijn ogen, terwijl hij met een Italiaanse vlag zwaaide. "Dit is mijn land, ik woon hier al sinds mijn tiende. En nu is mijn droom uitgekomen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team