Zoeken

Marokko: Amina behaalt beste gemiddelde voor eindexamen (video)

23 juni 2021 - 11:20 - Gemeenschap

©

Amina Zerouali heeft het hoogste gemiddelde behaald op het baccalaureaat examen tijdens de sessie van juni 2021 in Marokko. Met een score van 19,53/20 heeft de jonge studente de eerste plaats bemachtigd van de regionale academie voor onderwijs en opleiding van Marrakech-Safi, in de tak natuurwetenschappen, afdeling Frans.

"Ik was verrast door het nieuws, maar ik ben gelukkig en tevreden," vertelde de jonge Amina op zondag tijdens het avondnieuws op televisiezender 2M.

"Tijdens mijn schoolcarrière was ik gewend om zeer goede gemiddelden te halen, maar ik had niet verwacht dat ik het eerste cijfer op nationaal niveau zou halen," zegt de nieuwe bachelor die op een privéschool studeerde.

Lees ook: Dit is de beste leerlinge van Marokko

Amina Zerouali wil geneeskunde of architectuur studeren. Ze verklaarde een voorliefde te hebben voor geneeskunde en merkte op dat haar prestatie het resultaat is van de onvoorwaardelijke steun van haar ouders. Zij vergat ook niet om haar dank te betuigen aan haar leraren.

Ik ben "erg blij dat een lange en moeilijke reis op zo’n manier wordt bekroond", zegt Abdelfattah Zerouali, de vader van Amina, die enorm trots is op de prestatie van zijn dochter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team