Zoeken

Mohammed VI roept Marokkaanse Joden op om in Marokko te investeren

24 augustus 2022 - 17:40 - Marokko

©

In zijn toespraak op 20 augustus, ter gelegenheid van de 69ᵉ verjaardag van de Revolutie van de Koning en het Volk, riep Koning Mohammed VI "alle Marokkaanse vaardigheden in het buitenland, met inbegrip van Marokkaanse joden" op om in Marokko te investeren.

"Ook benadrukken wij de noodzaak om een permanente structurele relatie tot stand te brengen met Marokkaanse vaardigheden in het buitenland, met inbegrip van Joodse Marokkanen," zei Mohammed VI tijdens zijn toespraak.

Lees ook: Koning Mohammed VI: "Marokko heeft al zijn kinderen in het buitenland nodig"

De Marokkaanse monarch benadrukte het bestaan van "een Marokkaanse diaspora die op zo’n vijf miljoen individuen wordt geschat en waaraan honderdduizenden Marokkaanse Joden moeten worden toegevoegd," die verspreid leven over de hele wereld.

Koning Mohammed VI wil de hoogste prioriteit geven aan de Marokkaanse diaspora en aan Marokkaanse joden, die blijk hebben gegeven van "hun gehechtheid aan de heilige symbolen van Marokko en van hun vastberaden inzet om de hogere belangen van Marokko te dienen, ongeacht de problemen en moeilijkheden waarmee ze worden geconfronteerd".

Lees ook: Koning Mohammed VI: "Marokkaanse diaspora is bron van trots"

Volgens de Wereldfederatie van Marokkaanse Joden zijn bijna een miljoen Joden Marokkaans of van Marokkaanse afkomst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team