Zoeken

Itissalat Al Maghrib: toename klanten ondanks gezondheidscrisis

21 oktober 2020 - 09:00 - Economie

©

Itissalat Al Maghrib bereikte eind september een totaal van 70,5 miljoen klanten. De telecom operator, die wordt gezien als een van de vlaggenschepen van Marokko, heeft ondanks de gezondheidscrisis het aantal klanten met 4,3% zien stijgen ten opzichte van vorig jaar.

Vooral de toename van het aantal dochterondernemingen met 7,3%, een toename van het vaste netwerk met 6,7% en een toename van breedbandinternet met 10,4%, hebben gezorgd voor de positieve prestaties van de Maroc Telecom. De mobiele tak van het bedrijf zag het aantal klanten met 2,8% groeien. In een persbericht laat het bedrijf weten dat de gezondheidscrisis een negatief effect heeft gehad op de mobiele activiteiten en een daling van 5,5% heeft veroorzaakt voor een totaal van meer dan 10,13 miljard dirham.

De gemengde ARPU (gemiddelde winst per gebruiker) daalde met 6,1% tot 55,1 dirham tijdens de eerste negen maanden van 2020. Het aantal abonnees op het breedbandnetwerk is met 10,4% gestegen tot een aantal van 1,7 miljoen. Wat de vaste lijn- en internetactiviteiten in Marokko betreft, bedroeg de omzet van eind september meer dan 7,09 miljard dirham, een stijging van 2% ten opzichte van 2019. Deze groei werd vooral aangejaagd door de toename van het aantal vaste internetabonnementen.

Deze resultaten bewijzen dat de strategie van Marokko, die is gebaseerd op internationale diversificatie, zijn vruchten afwerpt. Dit ondanks de huidige gezondheidssituatie, zegt de voorzitter van de raad van bestuur van Itissalat Al Maghrib, Abdeslam Ahizoune. "Maroc Telecom heeft ook een groot aanpassingsvermogen getoond om de gevolgen van de crisis het hoofd te bieden en dit door de invoering, vanaf het begin van de pandemie, van kostenoptimalisatieplannen en een geoptimaliseerd beheer van investeringen," benadrukt hij. Daarom gaat Itissalat Al Maghrib door met het versterken van de infrastructuur en diensten voor meer efficiëntie. Deze aanpassing maakt het mogelijk om klanten een kwalitatieve service te bieden, rekening houdend met de breedste dekking in alle landen waar ze aanwezig is.

Op het gebied van mobiele telefonie heeft de provider nu meer dan 46,5 miljoen internationale klanten. Het gaat onder andere om 2,57 miljoen klanten in Mauritanië, 9,08 miljoen klanten in Burkina Faso, 1,56 miljoen klanten in Gabon, 8,57 miljoen klanten in Mali en 9,7 miljoen klanten in Ivoorkust, meldt persbureau MAP.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team