Zoeken

Marhaba 2024: lage prijzen voor Marokkaanse diaspora?

8 mei 2024 - 20:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Mohamed Abdeljalil, Marokkaanse minister van Transport en Logistiek, heeft verzekerd dat zijn departement hard werkt om betaalbare ticketprijzen te garanderen voor Marokkanen die in het buitenland wonen tijdens Operatie Marhaba.

Operatie Marhaba is de jaarlijkse operatie die de terugkeer van de Marokkaanse diaspora naar Marokko tijdens de zomermaanden faciliteert. Dit jaar verwacht men dat meer dan 3 miljoen wereld-Marokkanen het koninkrijk zullen bezoeken.

Lees ook: Nador: gloednieuw veerbootterminal om Marokkaanse diaspora te verwelkomen

Om de toestroom aan reizigers aan te kunnen, verhoogt de Marokkaanse regering de capaciteit van zowel de lucht- als zeevaart. Voor het zeetransport worden er wekelijks meer dan 500.000 passagiers per enkele reis vervoerd en 4000 internationale reizen georganiseerd. Wat betreft het luchtverkeer, heeft Tanger Ibn Battuta Airport het aantal wekelijkse vluchten verhoogd van 300 naar 450.

Lees ook: Marhaba 2024 belooft extra druk te worden

Naast het verhogen van de capaciteit, richt het ministerie van Transport zich ook op de kwaliteit van de diensten en de prijs van de tickets. Mohamed Abdeljalil benadrukte dat er concurrentie zal zijn in de dienstverlening om ervoor te zorgen dat de prijzen betaalbaar blijven. De recente prijsstijgingen zijn volgens hem te wijten aan de toegenomen vraag naar tickets.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team