Zoeken

Miljoenen Marokkaanse expats keren terug naar Marokko: zomer wordt warm!

23 mei 2024 - 23:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse en Spaanse autoriteiten hebben de laatste details van Operatie Marhaba 2024 uitgewerkt. De jaarlijkse operatie faciliteert de terugkeer van miljoenen Marokkanen die in het buitenland wonen naar Marokko tijdens de zomermaanden.

Tijdens een bijeenkomst in Tanger op maandag bespraken Khalid Zerouali, directeur van Migratie en Grensbewaking, en Susana Crisostomo, Spaanse staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, de voorbereidingen. Het doel is om een ​​vlotte terugkeer van de Marokkaanse diaspora te garanderen.

Lees ook: Marokkaanse diaspora: vakantie verpest door administratieve rompslomp

Het plan omvat een vloot van 29 schepen van 7 verschillende rederijen die 11 zeeroutes zullen bedienen. Deze schepen kunnen 8000 overtochten uitvoeren en meer dan 7 miljoen passagiers en 2 miljoen voertuigen vervoeren. De Stichting Mohammed V voor Solidariteit speelt een centrale rol in de organisatie en zal ook sociale bijstand verlenen.

Om de reis te vergemakkelijken, worden de haveninfrastructuur in Tanger Med, Tanger-stad, Nador en Al Hoceima gerenoveerd. Er komen rustruimtes, schaduwrijke plekken, loopbruggen, bewegwijzering en een baggeroperatie voor de veerbootterminals.

Lees ook: Marhaba 2024: recordaantal reizigers verwacht

Daarnaast worden er speciale commissies opgericht in provincies en prefecturen, worden de veiligheidsdiensten versterkt en zorgen de Marokkaanse consulaten in Spanje voor permanentie, inclusief in het weekend en op feestdagen. Ten slotte is er een multimediastrategie ontwikkeld om informatie te delen met de Marokkaanse diaspora en tussen beide landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team