Zoeken

Marhaba 2024 belooft extra druk te worden

25 april 2024 - 07:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokko en Spanje bereiden zich voor op een recordaantal Marokkanen in het buitenland, die tijdens Marhaba 2024 naar hun thuisland zullen terugkeren. De operatie, die jaarlijks plaatsvindt tussen 5 juni en 15 september, zal dit jaar extra druk ervaren doordat het samenvalt met Eid ul-Adha.

Tijdens de volgende topontmoeting tussen Marokko en Spanje, die eind mei plaatsvindt, zal Marhaba 2024 bovenaan de agenda staan. De twee landen zullen de organisatorische en technische details bespreken en een uitgebreid actieplan opstellen om een vlotte en veilige overtocht voor de Marokkaanse gemeenschap over de Straat van Gibraltar te garanderen.

Lees ook: GNV start nieuwe bootverbinding tussen Almeria en Nador

Gezien de verwachte toestroom van reizigers, zullen de havens in Noord-Marokko, met name Tanger Ville en Tanger Med, extra voorbereidingen treffen. Denk hierbij aan het uitbreiden van de havencapaciteit, het verlengen van de openingstijden van grensovergangen, het vereenvoudigen van administratieve procedures en het organiseren van voorlichtingscampagnes over verkeersregels en veiligheid.

Lees ook: Marhaba 2023: grootst aantal reizigers in 30 jaar

In 2023 was Marhaba een groot succes, met 2,84 miljoen reizigers en 642.000 voertuigen die in beide richtingen de Marokkaanse havens passeerden. De Marokkaanse autoriteiten verwachten dit jaar die aantallen te overtreffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team