Zoeken

Marhaba 2022: vervoerssector klaar voor Marokkaanse diaspora

11 juni 2022 - 09:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse regering stelt dat alle nodige maatregelen werden getroffen op het vlak van vervoer, om het goede verloop van de Operatie Marhaba 2022 te garanderen. De transitoperatie is een paar dagen geleden van start gegaan.

Minister Mohamed Abdeljalil van Vervoer en Logistiek, heeft in een toespraak in het parlement laten weten dat zijn afdeling samenwerkt met alle partijen die betrokken zijn bij de Operatie Marhaba, om ervoor te zorgen dat het aanbod van zee- en luchtvervoer voldoet. En dit zowel voor wat betreft de diversificatie van de lijnen als voor het aantal trajecten. Dit gebeurt met name door de ondersteuning van vervoersbedrijven en de verlening van de hun vergunningen.

Lees ook: Wereld-Marokkanen: officiële start operatie Marhaba 2022

Concreet voorziet het plan voor de Operatie Marhaba 2022 in een reeks maatregelen die erop gericht zijn de doorstroming van het verkeer te verzekeren en de kwaliteit van de diensten voor de Marokkaanse diaspora te verbeteren. Op het niveau van de scheepvaartlijnen is er dit jaar een aanzienlijk aantal schepen gemobiliseerd.

Wat het luchtvervoer betreft, legde de minister uit dat het aanbod vergelijkbaar is met dat van 2019, ondanks de gevolgen van de coronapandemie. In totaal hebben 48 luchtvaartmaatschappijen, waaronder drie nationale groepen, toestemming gekregen om gemiddeld 1660 wekelijkse vluchten te organiseren, verspreid over 115 luchthavens in 46 landen in vier werelddelen, waarbij Europa de belangrijkste bestemming is met 1420 wekelijkse vluchten, of 85% van het totale verkeer.

Lees ook: Operatie Marhaba: vaccinatiebewijs of negatieve PCR-test blijft verplicht

Met betrekking tot het internationale busvervoer, zei Abdeljalil dat zijn afdeling maatregelen heeft genomen om op dit gebied voor voldoende aanbod te zorgen. Momenteel zijn er 73 internationale vervoersmaatschappijen die 76 lijnen voor internationaal personenvervoer zullen exploiteren, waarmee 670 ritten voor ongeveer 33.500 zitplaatsen per week worden verzorgd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team