Zoeken

Marhaba 2022: agenten van Frontex zorgen voor veiligheid in Sebta

20 juni 2022 - 21:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Frontex heeft 28 agenten ingezet om de veiligheid en de vlotte doorreis van Marokkanen uit Europa via de haven van Sebta te garanderen tijdens Operatie Marhaba.

Deze zogeheten operatie Minerva, die wordt geleid door agenten van de Spaanse nationale politie en agenten uit de hele Europese Unie, is vrijdag van start gegaan. Het doel is de personencontroles in de haven van Sebta op te voeren tussen 15 juni en 15 september, de periode waarin Operatie Marhaba plaatsvindt. Frontex heeft hiervoor 28 agenten naar de autonome stad gestuurd, meldt El Faro de Ceuta.

Lees ook: Marokkaanse diaspora: afschaffing tolheffing op wegen in Spanje

Bij hun aankomst werden de agenten van Frontex verwelkomd door Javier Daniel Nogueroles, hoofd van de Nationale Politie. Hij wees op het belang van hun missie in dit zomerseizoen, waarin een aanzienlijke toename van het aantal passagiers wordt verwacht. Met snuffelhonden hebben zij vrijdag in Sebta voertuigen en vrachtwagens grondig gecontroleerd.

Lees ook: Marhaba 2022: 11.096 reizigers en 3543 voertuigen in twee dagen

Operatie Minerva richt zich ook op de bestrijding van mensenhandel en illegale immigratie, de beheersing van de regelmatige migratiestroom en het bereiken van een goed evenwicht tussen veiligheid en vlotte doorstroming.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team